Mag ik mij even aan u voorstellen ?

 

Mijn naam is Martin Wezel en ik ben geboren in het jaar 1954.
Ik ben zelfstandig ondernemer en ben met mijn bedrijf
MWFaunazorg gestart op 1 juli 2014.

Al vanaf mijn jeugdjaren was ik gefascineerd in alles wat met de natuur - de fauna in  het bijzonder - te maken had. Vele zwerftochten ondernam ik in de rijke natuurgebieden van Wormer en Jisp. Ook was ik bijna wekelijks te vinden in het Westzaner- en Kogerveld. Altijd verrekijker, camera en een notitieboekje mee, om de door mij geobserveerde diersoorten vast te leggen en hun leefgewoonten te doorgronden.

Al voor mijn 16e verdiende ik wat bij door andere natuurliefhebbers met ons motorbootje mee te nemen naar de baltsplaatsen van de kemphaantjes en de sternkolonies in het Zwet en de Merken.
Mijn fascinatie voor de natuur kreeg ik al heel vroeg mee van mijn vader, zelf jachtopzichter en jager. Ik vergezelde hem vaak in de polders en hielp hem als er plaagdieren bestreden dienden te worden. Voorbeelden daarvan zijn de aanpak van de grote overlast die spreeuwenkolonies en houtduiven toentertijd in Wormer veroorzaakten.
Op 18-jarige leeftijd verhuisde ik naar Uithoorn om mij een paar jaar later in het aangrenzende kerkdorp De Kwakel te vestigen. Een prachtig dorp waar ik nu nog steeds woon.
Na het behalen van mijn jachtakte op 18-jarige leeftijd kon ik mij onder mentorschap van een ervaren natuurmens en gepassioneerd jager verder bekwamen in jacht, wildbeheer én schadebestrijding. Van hem leerde ik ook de kunst van het mollenvangen.

Ik ben voorzitter van de Wild Beheer Eenheid Amstelland (WBE), een samenwerkingsverband van ruim 100 jachthouders / wildbeheerders. De leden zijn vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het beheer en vooral ook behoud van onze fauna in een werkgebied van meer dan 9000 hectare.

Tot aan de reorganisatie medio 2004 was ik gewestelijk secretaris van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Daarnaast was ik extern bestuurslid van de LTO De Kwakel.
Sinds 2007 ben ik coördinator uitvoering Schipholganzenbeleid voor het werkgebied van onze WBE. 

Ik heb naast het actief beheren van een drietal “eigen” jachtvelden in Noord- en Zuid-Holland veel ervaring met schadebestrijding (ganzen, mollen, kraaien, konijnen, fazanten, houtduiven) en grofwildbeheer (reewild en wilde zwijnen).Uiteraard heb ik daartoe de nodige opleidingen genoten en certificaten behaald in binnen- en buitenland.

De afgelopen jaren heb ik voor uiteenlopende organisaties lezingen gegeven over onze fauna en de functie van wildbeheer. Ook in het veld zelf heb ik groepen natuurliefhebbers meegenomen en mijn kennis van fauna en wildbeheer met hen gedeeld.

De eigen passie voor de natuur, het jachtbedrijf en vooral ook de kennis en ervaring van het wildbeheer hebben mij doen besluiten een eigen onderneming, MWFaunazorg te beginnen.