Praktijkbegeleiding voorjagers


Nederland kent voorjagers: jachthondenliefhebbers die met hun hond jagen, (veld-) wedstrijden lopen of bezig zijn met trainen voor een jachthondendiploma. Het KNJV diploma C, B, A, maar ook de MAP (Meervoudige Apporteer Proeven) zijn naast de Nimrod bekende uitdagingen voor menig jachthondenliefhebber. 

Veel voorjagers trainen met dummies of  “koud wild” en hebben – helaas - niet zelf de mogelijkheid om hun trouwe metgezel eens kennis te laten maken met “warm wild”.

MWFaunazorg biedt voorjagers de mogelijkheid om met hun jachthond deel te nemen aan de jacht. Met de voorjager worden vooraf afspraken gemaakt waarop gejaagd zal worden en er wordt rekening gehouden met de wensen van de voorjager bij het trainen van zijn hond. Wordt het: werken voor het schot, apporteerwerk, of nazoek ?  Waarvoor u ook kiest, het belangrijkste is dat dit gebeurt op de een ongedwongen manier, op basis van een 1 : 1 begeleiding. Zowel de baas als zijn hond moeten er – net als de begeleider zelf – immers plezier in houden !

Soms is dit voor zowel de voorjager als zijn hond een eerste kennismaking met het “veldgebeuren”. Ook daarmee wordt rekening gehouden. Begeleiding en uitleg over jacht, wild- en populatiebeheer zitten vanzelfsprekend in het programma. 

Het werken in het veld wordt afgesloten met een korte evaluatie bij mij thuis, onder het genot van een kopje koffie. Voor de hond is er de mogelijkheid gebruik te maken van een verwarmde buitendouche.

 

Interesse ?

Wilt u ook eens met uw jachthond een dagdeel te gast zijn bij mij in het veld ? Neem dan contact met mij op voor nadere inlichtingen en een vrijblijvende prijsopgaaf.